16-02-2018 - Weergaves 120

Je huis verkoopt zich zelf

Snel en voor een goede prijs verkopen, zonder al te veel tijd en moeite. Dat wil iedereen wel. We geven je 4 tips voor een moeiteloze woningverkoop. Zet je eigen huis aan het werk met de meest geavanceerde technieken! Zie jij ook zo op tegen de verkoop van je huis? De stress, de enorme hoeveelheden tijd, de rompslomp en de inbreuk op je leuke leventje. Maar wat, als jouw huis voornamelijk zelf het werk voor je doet? Dat zou fijn zijn. We laten zien welke middelen een wereld van verschil maken in de hedendaagse huizenverkoop. Een ware verkooprevolutie ten gunste van de verkoper! Je huis verkoopt zichzelf met onderstaande ondersteuning.

TIP 1 Nieuwste multimedia
Eén goed beeld zegt meer dan 100 woorden! Dat geldt zeker voor de verkoop van huizen. Een huizenzoeker kijkt op internet eerst naar het beeldmateriaal van je woning en neemt in een split second een beslissing of jouw huis interessant is. Hoe kun jij de woningzoeker verleiden en overtuigen dat het huis dat jij aanbiedt, zijn droomhuis is? Dat is eigenlijk heel simpel: laat je huis zichzelf verkopen met behulp van de meest geavanceerde en realistische multimediatechnieken. Denk woningvideo’s , 3D virtuele woningtour, interactieve VR plattegronden of een dronefilm. Want met deze geavanceerde technieken ziet de virtuele bezoeker jouw huis zoals het echt is. Nog voordat er een daadwerkelijke bezichtiging heeft plaatsgevonden. Dat zorgt voor een positieve selectie en alleen echt geïnteresseerde fysieke kijkers. Huizen met pakkende, professionele woningpresentaties (video, 3D virtuele bezichtiging, interactieve plattegrond etc.) worden bewezen sneller verkocht en tegen een betere prijs!


 

TIP 2 Juiste online makelaar
Het is een dooddoener, maar de keuze van de juiste (online) makelaar is daarbij essentieel. Om je huis zichzelf te laten verkopen, moet je een makelaar vinden die gebruik maakt van de eigen kracht van jouw huis. Wat zijn de unieke verkooppunten, voor wie geschikt en wat zijn de verkooptechnieken? Kies voor een (online) makelaar die met de meest geavanceerde multimedia jouw huis het best aan de man brengt en let daarbij ook op de prijs. Dat loont! Er zijn makelaars die dat tegen een relatief lage, vaste all-in prijs kunnen bieden.

TIP 3 Social Media
Waar zoeken de mensen die jouw huis willen kopen? Vroeger was dat voornamelijk op Funda, maar steeds meer kijken mensen eerst op social media. Zet daarom jouw prachtige woning eerst op social media en leidt potentiele kopers naar je eigen verkoopwebpagina. Je zult alle bezoekers van je site omver blazen door professionele presentaties en je huis verkoopt zichzelf. Misschien wel voordat het op Funda staat!

TIP 4 Storytelling
Om de verkoop nog een extra boost te geven, kun je zelf ook een bijdrage leveren aan de verkoopkracht van je huis. Vertel op je verkoopwebpagina wat over de omgeving, wat de fijnste plekken zijn in je huis en waarom jullie destijds verliefd zijn geworden op deze stek. Persoonlijke verhalen verkopen!Succes met de verkoop!

Judith Bakkers